Juniskar.nu

Allt om båtklubbar!

Edenryds båtklubb sammanfattar för säsongen

december 6th, 2017

Edenryds båtklubbs mångårige ordförande, Kenneth Skarphagen, sammanfattar den gångna båtsäsongen. I natursköna skånska Bromöllas hamn ligger de två fridsamma båtklubbarna sida vid sida, Edenryds båtklubb och Sölvesborgs segelsällskap. Hamnen ligger mjukt inbäddad i de lummiga omgivningarna ( som kuriosa är detta hemorten för Sanna Nielsen ) och det är svårt att föreställa sig att detta i somras var skådeplatsen för vad Kenneth beskriver som säsongens dramatiska höjdpunkt, det misslyckade inbrottsförsöket, då några illasinnade tjuvar togs på bar gärning i färd med att försöka stjäla så många båtmotorer som de kunde komma åt.

Fritid i Bromölla

Båtklubben ror i hamn efter händelserik säsong. Hamnen tillhandahåller ett femtiotal båtplatser som står till klubbens förfogande. Intresset för verksamheten är stort och tillströmningen av nya medlemmar god, det finns dubbelt så många medlemmar som båtplatser. Edenryds båtklubb har precis i dagarna hållit styrelsemöte där man har planerat vinterns aktiviteter, bla vill man även fortsättningsvis hålla navigationskurser i väntan på vårens ankomst . Grannsämjan till segelsällskapet, vars båtplats syns från kajen på Edenryds båtklubb, är god. Under sommarsäsongen anordnas många gemensamma tävlingar, man hade kappsegling klubbarna emellan nästan varje vecka. Början och som nu, slutet av säsongen präglas istället av allt arbete med båtarna som pågår i verkstaden.

I båtklubben har vinden mojnat för säsongen.

Enda smolken i bägaren var det tråkiga inbrottsförsöket som fick inleda årets säsong, berättar Kenneth Skarphagen allvarligt. Som tur var stoppades det i tid av uppmärksamma grannar som slog larm till polisen. Vid den här tiden av året har lugnet åter lagt sig och klubbmedlemmarna är i full färd med att pyssla om sina båtar inför vintervilan. Det ska putsas och fejas, nödvändiga reparationer ska utföras och båtarna ska förberedas inför vintern. Båtarna har redan legat uppe någon vecka, kommenterar Kenneth där han går runt och visar de många båtarna när Kristianstadbladet kommer på besök, och många ägare är redan i färd med att täcka dem.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Juniskar.nu

Allt om båtklubbar!