Juniskar.nu

Allt om båtklubbar!

Båtklubbar från norr till söder

juli 20th, 2015

Sverige är ett land som är välsignat med både en lång kustremsa och många insjöar. Det gör att antalet båtklubbar är ovanligt stort för ett land av vår storlek. En båtklubb är en sammanslutning av båtintresserade människor som gått samman för att samlas kring sitt intresse. Det gör det enklare för medlemmar att utbyta råd och tips, köpa och sälja båtar eller reservdelar, samt komma överens om hur man disponerar båthus och hamn. Om du är båtintresserad bör du därför kolla upp vilken din lokala båtklubb är och se om de har något att erbjuda dig. Oavsett var du bor i landet lär det finnas en båtklubb så länge det finns vatten i närheten.

 

Om du bor i Ångermanland med omnejd kan Örnsköldsviks SegelSällskap vara något för dig. De har sin bas i Örnsköldsvik och de arrangerar regelbundet aktiviteter för sina medlemmar. ÖSS är en av de större klubbarna i mellersta Norrland med sina över 200 medlemmar, och det är ett antal som vuxit under en längre period. Segellivet har tidigare varit förbehållet särskilda båtfantaster, men det har nu slagit på bred front och fler och fler har börjat intressera sig för båtlivet. Det har skapat en ökad efterfrågan på båtrelaterade aktiviter som ÖSS har tagit fasta på.

Group of people on speedboat at sea, aerial view

Group of people on speedboat at sea, aerial view

 

En bit söderut finns Upsala Motorbåtsällskap. Den skiljer sig såtillvida att den inte riktar in sig på seglare utan på ägare av motorbåtar. Den har en lång historia – 2016 firar sällskapet sitt hundraårsjubileum. Den ursprungliga tanken med UMS var att det skulle underlätta inköpet av bränsle och andra delar som kunde köpas in till billigare pris vid större partier. Idag fyller sällskapet en liknande funktion, men det har också tillkommit nya behov som utdelning av hamnplatser och administrativa frågor. Den som vänder sig till UMS har stor chans att få svar på sina frågor.

 

Att köpa en båt kan vara en stor process och det är viktigt att hålla alla papper på plats. Precis som vid inköp av andra fordon som en bil krävs det en del pappersarbete. Om du är egenföretagare eller fakturerar för arbeten vid sidan av ditt heltidsarbete vet du säkert det. Du kan få hjälp med factoring och andra frågor på fakturino.se.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Juniskar.nu

Allt om båtklubbar!