Juniskar.nu

Allt om båtklubbar!

Segelsällskapet Norderviken, Fjällbacka

augusti 5th, 2014

Segelsällskapet Norderviken återfinns i Fjällbacka i Bohuslän. Vill man ta sig med bil till SSN följer man skyltningen som visar vägen till Sälvik och Sälviks Camping. Väl framme vid havet är man också framme hos Segelsällskapet Norderviken!
De som kommer med båt finner SSNs brygga strax sydost om ön Stora Eneskär och nordost om Korsö.

 

SSN seglarskolor
För de minsta erbjuder SSN piratseglarskola. SSN vill på det sättet väcka ett intresse för segling hos barn mellan 5 – 7 år. Man gör det på ett lekfullt sätt och både inomhus fast med betoning på utomhuslekar då vädret tillåter det.

Under sommarmånaderna anordnas kurser i segling inom ramen för SSNs seglarskola. Målgruppen är barn, ungdomar och vuxna som vistas i Fjällbacka och dess omgivningar. Målsättningen är att göra segling till något roligt att se framemot under kalla vintermånader. Eleverna får bland annat lära sig hantera sin båt och känna sig förtrogna med segling. Måhända får de en lust att vilja fortsätta att segla. Det är kurser i optimist och C55 som lärs ut. Inom ramen för utbildningsutbudet anordnas också funktionärsutbildningar.

 

Om föreningen Segelsällskapet Norderviken i Fjällbacka
Segelsällskapet Norderviken är en aktiv seglarklubb.

Verksamheten bedrivs under sommarhalvåret. Till klubbens centrala aktiviteter hör som nämnts ovan kappsegling- och träningsverksamhet.

Man bedriver också uthyrningsverksamhet. Den segelintresserade kan hos klubben hyra C55:or. För den ovane seglaren kan instruktör tillhandahållas.Segelsällskapet Norderviken, Fjällbacka 2

 

Kappseglingar
SS Norderviken anordnar likt andra segelsällskap kappseglingar i egen regi. Ett flertal Poängseglingar arrangeras till dessa kommer Högsommarregattan och Väderöarna Runt i juli månad samt Valö Runt i augusti. Man anordnar också Klubbmästerskap.

Tävlingsplatsen för Högsommarregattan är SSN:s egen anläggning vid Sälvik, Fjällbacka. Seglingarna hålls i vattnen mellan Valö, Korsö och fastlandet, i direkt anslutning till klubben.

Startplatsen för Väderöracet är vanligtvis Badholmen, Fjällbacka. Bland medlemmarna i klubben har Valö Runt utvecklats till en riktig prestigetävling då den sker under nyckfulla vindförhållanden.

 
Fjällbacka ett tips inför sommarsemestern för den modige – om man ska döma av deckardrottningens böcker.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Juniskar.nu

Allt om båtklubbar!